Cellbes

Cellbes kläder är till för alla! Vår kunskap och vårt starka engagemang för vår kund har resulterat i kampanjen #viärcellbes där vi vill visa hur våra kläder ser ut på vanliga, fantastiska kvinnor i olika åldrar och storlekar. På vår turné genom landet besöker vi henne där hon bor, i hennes egen vardag runt om i svenska städer.

Cellbes startade 1954 som ett postorderföretag. Idag är vi ett av de ledande E-handelsföretagen inom mode och heminredning. Vår drivkraft är att erbjuda favoritplaggen i garderoben, oavsett tillfälle. Det breda storleksutbudet är en viktig del av det och storlekarna går från 34-64 för kvinnor och S-8XL för män.

Cellbes har kontor i Borås, Göteborg och Stockholm. Vi omsätter ca 500 MSEK. Vi är verksamma på 9 marknader i Europa, med kontor i tre av dessa samt ett sourcingkontor i Shanghai. Med en fantastisk personalstyrka på ca 120 medansvariga fortsätter vi vår resa för att nå vår vision: Att på ett hållbart, inkluderande och inspirerande sätt stärka kvinnors självkänsla.

Brinner du för e-handel  och har erfarenhet från att driva försäljning och konvertering?  Vill du vara med och bygga ett modernt och innovativt e-handelsbolag med tydliga mål, anrika rötter och en stark mission? Då är rollen som Online Merchandiser på Cellbes något för dig.

Ditt uppdrag
I rollen som Online Merchandiser har du ansvaret för att maximera försäljning, konvertering, marginal och lageromsättning. Du analyserar webdata och försäljningsuppföljning, och tar action för att ständigt förbättra kundresan och konvertering. Du har även ansvar för att Cellbes sajt alltid är uppdaterad enligt marknadsplan, kundresa och omvärld.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara: 

 • Operativ merchandising i syfte att maximera försäljning och konvertering.
 • Analys av relevant webdata och försäljnings KPIer, samt ta action utifrån kundbeteende.
 • Analysera och rapportera vidare till e-com manager
 • Arbeta med CMS-verktyg för att uppdatera site utifrån kommersiell plan, kampanj och säsongsmönster.
 • Arbeta med personifieringsverktyg för att optimera kundupplevelsen
 • Daglig tvärfunktionell kommunikation med interna funktioner inom Inköp och Marknad för att synka kommersiell plan samt säkerställa deadlines för att nå kommersiella mål.
 • Leda arbetet kring försäljning, marknadsföring, kampanjer och övriga uppgifter gällande online merch.
 • Skapa och underhålla relevanta landningssidor och kategorier
 • Sätta upp A/B tester i syfte att förbättra konverteringsoptimering
 • Omvärlds-och konkurrentbevaka inom området i syfte att proaktivt vidta åtgärder

Din profil
Vi söker dig som är försäljnings- och resultatdriven, har en stark drivkraft och är van att jobba självständigt och strukturerat. Det innebär att du bland annat har god erfarenhet av att jobba strukturerat och självständigt för att möta deadlines, att du är lösningsorienterad och nyfiken på att testa nya arbetssätt. Du fattar smarta affärsbeslut utifrån din analys och data, och du skapar engagemang och förtroende genom god kommunikation.

Kvalifikationer

 • Du har operativ erfarenhet av online merchandising, försäljning och konverteringsoptimering.
 • Du har mycket hög analytisk förmåga att tolka siffror och utifrån den datadrivna analysen ha förmågan att själv ta kommersiella beslut.
 • Relevant utbildning inom E-handel från högskola/YH.
 • Minst 2 års yrkeserfarenhet inom online merchandising och försäljning av mode.
 • Erfarenhet av GA, personifieringsverktyg såsom Findify samt verktyg för A/B tester
  Mycket goda färdigheter i engelska både i tal & skrift.
 • Kunskap inom grafisk webproduktion för att skapa och producera material till sajt.

Att jobba på Cellbes
För oss är det viktigt att skapa förutsättningar för våra medarbetare, att ha en balans mellan arbete och fritid. Som medarbetare på Cellbes har du möjlighet att arbeta från våra kontor i Borås, Göteborg och Stockholm, du har också möjlighet att arbeta hemifrån utifrån dina och tjänstens förutsättningar. Vårt arbetssätt, våra processer och hur vi bemöter varandra internt såväl som externt grundas i Cellbes kärnvärden: var modig, driv framåt och arbeta tillsammans. Med rätt engagemang, mål och fokus ökar vi tillsammans försäljningen och lönsamheten för bolaget.

Vi erbjuder möjligheten till varierande arbetsuppgifter med ett produktbolags fokus och stabilitet. Hos oss ligger fokus på att förbättra och utveckla sortimentet, marknadsföra och sälja kollektionen, öka kundnöjdheten såväl som arbetsglädje och utveckling för våra medarbetare. Vi är stolta över vår interna kvalitets- och hållbarhetsavdelning som ständigt arbetar med att säkerställa kvaliteten på våra produkter och hanterar bolagets övergripande hållbarhetsfrågor, är du intresserad av att veta mer om vårt arbete i dessa frågor internt och externt, är du varmt välkommen att kolla in vår senaste hållbarhetsredovisning här!

Nu söker vi dig som kan ta oss till nästa nivå, passar du in på ovanstående profil och vill höra mer om vad Cellbes har att erbjuda, tveka inte att söka tjänsten redan idag!

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval så passa på att skicka in din ansökan redan idag, sista ansökningsdagen är dock 2023-04-14. Har du frågor kring tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta Pia Adermalm, E-commerce manager, pia.adermalm@cellbes.se Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3
Kontakt
 • E-commerce Manager, Pia Adermalm , pia.adermalm@cellbes.se
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-14

Tillbaka till lediga jobb